Om oss

Vi importerer nydelige og håndlagede skinnvarer fra Hebron, Vestbreddens største by. 

Byens arabiske navn er Al Khalil, og en stor majoritet av befolkningen er palestinere. Hebron er kanskje mest kjent for «Patriarkens hule», et gravsted for sentrale bibelske personer som Isak og Jakob. Byen har også fått plass på Unescos verdensarvliste.

Dessverre har byen også vært arena for mange smertefulle hendelser i den evig pågående konflikten i Midtøsten. Til tross for store vanskeligheter, er Hebron en livlig by preget av innbyggernes innsatsvilje og pågangsmot. I åssidene dyrker bøndene druer, fiken og oliven slik forfedrene deres har gjort i årtusener. Hebron er også kjent for sine mange kalksteinsbruddkeramikk- og glassblåserverksteder.

Skinnproduktene vi importerer lages på en liten, uavhengig familiedrevet skinnvarefabrikk med lange tradisjoner. Kreative Mira er eksportsjef og styrer fabrikken. I Hebron er foretak ledet av kvinner en sjeldenhet.

Hvert eneste produkt er unikt. Skinn er et naturprodukt som blir påvirket av så vel temperatur som årstid når innfargingen skjer. Du er derfor garantert en vare som ingen andre har maken til. Alle produktene er laget av okseskinn som foredles i lokale garverier.

Produktenes høye kvalitet og et ønske om å støtte et foretak i et område av verden med mange utfordringer - ikke minst for kvinner - inspirerte oss til å starte Miras Hus. 

Vi er stolte over å være Miras agent her i Norge. 

Miras Hus,

Merete